Semua Yang Anda Perlu Tahu Mengenai Dian'z Vitamin C & E + Whitening Collagen | FA Beauty

Saturday, 16 March 2013

Semua Yang Anda Perlu Tahu Mengenai Dian'z Vitamin C & E + Whitening Collagen

Okay hari ni nak share perkara-perkaya yang biasa customer tanya mengenai produk Dian'z Vitamin + Collagen ni. Semua soalan dan keraguan korang ada jawapannya di sini. boleh baca dan fahamkan. ehceh macam baca sejarah pulak.


1. Vitamin C & E berapa harga ? Cara makan ?
RM80.00 SEMENANJUNG / RM85 SABAH SARAWAK TIDAK TERMASUK POS***free post jika beli dgn sy** . ambil satu biji selepas sarapan dan 1 biji sebelum tidur. Jika anda ada gastric makan 1 biji selepas sarapan sahaja.sebotol 60biji untuk sebulan

2. Vitamin C & E selamat ? Halal ? Ada pengesahan KKM?
Yea , pasti halal, product bumiputra dan di buat di kilang bertaraf GMP yang di luluskan oleh kementerian kesihatan

3. Vit C & E sebenar nya untuk apa?
untuk memutihkan kulit,mengurangkan dan menghapuskan parut jerawat dan jeragat,menbantu pertumbuhan sel baru..

4.Kalau kita stop ambil vit C & E ni adakah ada efek buruk ? Apa akan terjadi apa kulit kita? kalau stop tidak akan beri kepada anda seperti jerawat atau jeragat .tetapi kulit yang putih dan bersih mungkin akan kembali kusam..sbb zat2 vitamin dalam badan telah berkurang..tnya knp diri anda.jika produk yg baik utk tubuh anda knp perlu berhenti ?

5. Berapa lama untuk melihat kesan selepas ambil vit C & E ni ?
Depend atas metabolisme masing2.ada yang cepat ada yang lambat. Paling cepat 3hari.paling lambat 3bulan. So jgn baru makan sebulan dah give up ye

6. Boleh campur makan vitamin lain jika makan vitamin C & E ?
Tidak di galakkan jika ia adalah vitamin c + pure collagen + glutathione.sbb takut overdose.tetapi jika campur dengan vitamin garlic,ikan or vco tiada masalah Tapi kalau anda rasa anda cukup keperluan vitamin dalam badan anda, xperlu amik any supplemet lagi dah.

7. Perlu ke pantang apa2 untuk ambil vitamin C & E ni ? seperti kafein,seafood?
ya anda perlu elakkan kafien dan air karbonat utuk kesan yang lebih cepat tetapi anda bleh ambil seafood seperti biasa.vitamin ini mggunakan collagen ikan talapia. tidak meberi alahan kepada individu yang alahan seafood

8. Vitamin C & E ni sesuai untuk semua peringkat umur ke?
• Sesuai .sy syokan untuk wanita yang sudah balgih.. kalau belum baligh masih kanak2. Agak tidak sesuai.hormon pun masih muda remaja.. 16tahun dan ke atas.selalonya umur 40an da stat ada jeragat.stil blh makan.untuk pudar kan jeragat

9. Vitamin C & E ni untuk muka je ke?
• Vitamin C ni bertindak sama rata pada keseluruhan badan kita jgk. Vitamin c & e ini akan cair.dan akan salur melalui darah..mana mungkin darah pergi kt muka je kan ? Takkan muka kita je nak putih licin cantik berseri kan? Badan kita pun juga nak putih cantik berseri juga. Betol x?

10. vitamin C & E ni mengemukkan tak ?
• Hoho kalau ia mengemukkan .SAYA org pertama yang cabut lari dulu. Hehe ia tidak mengemukkan.

11. mengandung dan menyusu boleh ambil ke vitamin C & E ni ?
ye boleh utk ibu menyusu dan mengandung. Sbb sy sendiri mengadung sy makan dan sy n baby sihat tetapi jika anda ragu2..anda boleh bawa vitamin berjumpa doctor untuk kepastian.. keselamatan baby Adalah yang utama kan ?


12. Tengah berpantang boleh makan ke ?
boleh tetapi pendpt sy tak galakkan.sbb anda makan bersama jamu yang panas..lada hitam.so habiskan pantang anda dulu..hanya 44 hari kan ? sabar la kejap .kelam kabut nak pergi mana ? hahaha,,

13. MENOPAUSE , adakah selamat untuk saya makan vit C & E ini ?
Iya, selamat dan disarankan untuk memakan vitamin ini kerana ia menstabilkan hormon bagi masalah yang di alami oleh sesetengah wanita yang tengah menopause

14. Waktu datang bulan (period) boleh makan vit c tak?
Datang bulan boleh ambil mcm biasa.tiada masalah

15. Penyakit kronik darah tinggi/sakit buah pinggang/jantung/kencing manis dll boleh mkn ke?
jika melibatkan ubat doktor... sila rujuk doktor anda dahulu

16. saya ambil pil perancang..boleh ambil ke vitamin ni?
yess..boleh :)

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Daisypath - Friendship